Fifty Scents

En dag som gick från sol till regn

Dra på trissor, plötsligt kommer det ett inlägg! Har varit hyfsat apatisk på senare tid. Det började med att jag blev sjuk. Lindrigt, inte på något vis allvarligt men nog för att hålla mig hemma och inte vilja exponera andra.
Detta förslappade mig. Man kavlar inte upp ärmarna efter flera dagars snörvlande i karantän. Kroppen blir seg, sinnet likaså.

Idag gick jag ut, solen sken och det kändes som vår. Och på typiskt vårmanér drog de tunga molnen in över stan och hotade med regn. Jag gick hem.

En sak har jag i alla fall sysslat med i karantänen: bakat bröd. Jag gillar ju att baka, mest sötsaker. Bröd och att baka med jäst kräver en annan nivå av kemi. Men jag satte igång och har nu kommit in i en slags lunk där jag vill förfina alla recept jag tar mig an, jag bakar alltså samma bröd flera gånger och försöker att få det bättre varje gång.

Vilket leder mig in på kost. Herregud vilken skillnad kost gör när man är hemma och segar för att man är för sjuk för att gympa men för frisk för att ligga nedbäddad. Nu talar jag inte om kost som ska ge glow eller liknande utan bara det allmänna välmåendet. Jag har en sallad jag gör på svartkål, fänkål och mynta. Den är snodd från Babette-mannen Celltons kokbok.

För när har man tid att riktigt studera sin hud, notera och observera minsta lilla skillnad annat än när man är hemma hela dagarna – osminkad dessutom.
I ungefär två veckors tid har jag i stort sett bara använt kräm med antioxidant dagtid och en exfolierande peeling nattetid. Och oljor på dygnets alla timmar. Det måste inte vara dyrt. Det måste inte vara komplicerat. Läser i Harper’s Bazaar att Donnatella Versace inte klarar sig utan sin Créme la Mer. Det är skitsnack. Men klarar sig utan alla krämer. Det blir bara inte lika kul.

Etiketter None

En kommentar till “En dag som gick från sol till regn”

  1. Chalmeristen
    on May 11th, 2020
    @ 2:39 pm

    världens mysigaste blogg <3

Kommentera

© 2010 Fifty Scents | Om Fifty scents

Bloggportalen