Fifty Scents

Mina drömmars wipes

“Jag har kommit på en skönhetsprodukt jag saknar. Som jag såklart kan googla mig till. Men du kanske ha ett tips? När man har tränat och sen duschat och sen ska man sminka sig och då kanske man ser ut som en tomat i fejan. Finns det nån cooling fuktgivande kräm man kan använda då?”

En skönhetsintresserad vän skriver till mig på FB. Jag börjar tänka. En “cooling”-produkt skulle behöva innehålla någon eterisk olja, som eukalyptus eller mint. Eller mentol. Vilket inte är bra. de ingredienserna vill vi inte ha i ansiktet.

Å andra sidan – bara fukt, typ någon mesig aloe vera, tar ju inte nödvändigtvis ned det röda. Därför skulle jag lägga min röst på ett ansiktsvatten eller en face mist. Eftersom man ju också bör tvätta ansiktet efter gymbesök, menar jag.
Jag skulle leta efter en face wipe som har salicylsyra i sig, eftersom den är anti-inflammatorisk. Få bort all svett och skydda huden.
Mina drömmars wipes bör också innehålla lugnande kamomill eller lakrits (som dessutom dämpar rodnad och irritation).
Finns dessa wipes, tro eller existerar de bara i mina drömmar?

Etiketter None

4 kommentarer till “Mina drömmars wipes”

 1. Karin
  on May 12th, 2020
  @ 2:19 pm

  Jodå, jag skulle vilja påstå att de finns. Men de kostar en slant. ZO Skin Health Oil Control Pads innehåller 2% salicylsyra och är lugnande för blossande och orolig hy.

 2. Caroline Hainer
  on May 12th, 2020
  @ 3:51 pm

  Ack! SÅ nära! Alkohol som andra stora ingrediens på dem tyvärr. Alldeles för uttorkande och kan sabba huden så att den blir överkänslig. Det verkar i och för sig konstigt att salicylsyran, som benämns som 2%, står som största ingrediens och vatten som sista? Det betyder i så fall mer alkohol (minst 2 % då får man förmoda) än vatten – vilket verkar osannolikt. Och däribland “fragrance” och den tveksamma trollhassel. Och limonene och linalool (doftämnen) plus mentol.

 3. Karin
  on May 14th, 2020
  @ 5:10 pm

  Jag vet, det är verkligen skitkonstigt. Har använt dem ett år och har inte haft så fin och jämn och problemfri hy sedan innan tonåren. Jag som inte tål nånting i vanliga fall, absolut inte trollhassel, och har haft problem med gula pluppar, “ubåtar”, dermatit och rosacea. Är det fejk? Kommer det att slå tillbaka? Vem vet? Allt är upp och ner. Jag fattar ingenting.

 4. Rebecca
  on May 14th, 2020
  @ 5:18 pm

  Dessa har iofs mentol men annars då? https://www.babyface.se/sv/artiklar/medik8-blemish-control-pads.html?gclid=Cj0KCQjw2PP1BRCiARIsAEqv-pQu9DroKJAljg2rFO2qLSeDmSXI7KAo9s1M00wWV7G8hcmQ8fUmF7MaAhZlEALw_wcB

Kommentera

© 2010 Fifty Scents | Om Fifty scents

Bloggportalen