Fifty Scents

Husmorstips

Jag tycker ju om att feja, se över hemmet och så vidare. Här är några av mina tips för ett lite renare, lite trevligare och lite glamorösare hem – på rätt sida miljöpåverkan förstås.

1. Ullbollar
Roligt namn. De kan också heta torkbollar eller torkbollar av ull. Hur som helst, dessa bollar ska förkorta torktiden och ta bort statisk elektricitet. Jag kan inte säga någonting om den förkortade torktiden men de bollar till plaggen, vilket är bra när man torktumlar till exempel lakan.
Glamourtipset: Jag droppar ett par droppar parfym eller eterisk olja på bollen vilket ger en behagligt lagom doft på textilerna. Inte så att det stör, inte så att det ens är markant annat än när man tar ut dem ur skåpet och minns. Ett bra sätt att ta tillvara på de sista parfymdropparna från doften man kanske gillar men också lite tröttnat på.

2. EcoCleans lavendeldiskmedel
För övrigt älskar jag dessa produkter från EcoClean, de har fina dofter som för en gångs skull inte för tankarna till offentliga toaletter och WC-ankor. Diskmedlet med lavendeldoft är favoriten. De är dessutom billiga i pris.
Här är en annan favorit – Hemfrids universalpasta som verkligen är vad den heter. Gör diskhon skinande ren, snyggar till mässingskrukan och skrubbar bort någon fläck från morgonteet på mitt vita bord. Också synnerligen prisvärd, tillräckligt dryg för att hålla i en absolut evighet.

3. The Laundress
När jag verkligen känner för att lajva rikemanslivet, kanske känna att jag är en societetsdam i New York eller helt enkelt bara vill få in lite glam i vardagen använder jag produkter från The Laundress. De sägs vara miljövänliga, jag vet inte hur mycket (inte jättemycket eftersom produkterna är importerade?).
Men det är främst doften och känslan man vill åt här, måste erkännas. Gillar man den där doften av nytvättad bomull som Clean mer eller mindre tagit patent på så får man den fast tio gånger mer sofistikerad med The Laundress klassiska tvättmedel. Plus: den här borsten gör det i alla fall marginellt angenämare att skrubba kaklet och badkaret i badrummet.

3a. Bondi Wash
Detsamma gäller australiensiska Bondi Wash, naturliga tvättgrejer till lätt svidande priser (som motiveras här). Men ingredienserna – dofterna, eteriska oljorna – ger städskåpet ett lyft. De har en massa produkter för hundar, hundtvätt och sånt (till och med en uppfräschningsspray för hundens lilla säng) vilket får mig att tro att man gärna har hund i Australien. Eller om det gäller specifikt för Bondi Beach. Eller om det gäller specifikt för de som har råd att handla Bondi Wash.
Hur som helst. De har en spray för yogamattan som såklart är 100% onödig men som ger inspiration och tips på en man kan göra själv. Den innehåller vatten, lite alkohol och essentiella oljor. Med andra ord – precis som en vanlig, billig, oparfymerad rengöringsspray som man tillsätter några droppar eterisk olja i.

4. Eterisk olja
Den köper man här, från Organic Makers i Malmö. På sidan kan man också få lite tips och recept på saker och ting (som hur du gör egen tvål, schampokaka och saltvattenspray). Själv droppar jag som sagt ett par droppar på en ullboll när jag torktumlar, jag droppar på en bit cederträ som jag har i garderoben och i badrummet.

5. RefectoCil
Jag kan aldrig lära mig namnet på detta märke (Reflecto? ReflectCil?) men jag vet att det är den överlägset bästa ögonbryns- och ögonfransfärgen. Hur vet jag det? Dels genom “trial and error” men också för att färgerna inte är färdigblandande utan du köper färgen och framkallningskrämen eller vätskan (vilket man föredrar – vilket man tycker är smidigast för bryn respektive fransar) och blandar själv.
Sommartider är detta en lika stor räddare i nöden som en bra SPF. Ingen mascara som rinner, ett moment mindre innan man går ut i solen. Jag har i stort sett lagt mascaran på hyllan under dessa månader. Glöm bara inte att ta bort färgen först med bomull eller pads och släng denna i papperskorgen och inte toaletten. Tvätta sedan med ny, blöt bomullstuss.

Etiketter None

En kommentar till “Husmorstips”

  1. ele
    on Jul 21st, 2020
    @ 6:17 am

    Jag är så glad för dina artiklar i GP! Dina funderingar om feminism och ditt sätt att koppla ihop det som händer i världen med det vi kan se på valfri skärm… det sätter igång mina egna tankar och det gjorde mig till min egen förvåning tom sugen på att se Paradiset Hotel… Men hur mycket jag än uppskattar texterna om film/tv så har jag längtat efter något beauty-relaterat… och idag kom det. Tack! Jag hoppas de fortsätter att anlita dig. Och älskar förresten bloggen också… ?

Kommentera

© 2010 Fifty Scents | Om Fifty scents

Bloggportalen