Fifty Scents

Några snabba frågor

Vilka svenska märken rekommenderar du?
Med en disclaimer för att jag gillar produkter mer än hela märken så skulle jag säga Manasi7, som gör multiprodukter. Små burkar med cremerouge som också funkar på läppar. Och för de som inte har oljiga ögonlock – som ögonskugga.
Jag gillar också Organic Makers för jag tycker om att använda olja i ansiktet.
Både c/o Gerd och Recipe for Men har bra deos.

Jag fick tips om Kevin Murphys Killer Waves som ska ge håret vågor och lockar. Men innan jag lägger tre hundra kronor på produkten känner jag att jag måste fråga om det är det värt pengarna?
– Det man ska veta om att skapa volym i ett hår är att det krävs luft och värme. Det är därför man fönar fram volym, där en produkt kan förstärka resultatet och fixera det.
Killer Waves funkar i den bemärkelsen att ja, det kan hjälpa till att fixera håret, ge textur (påminner om det man får med saltvattenspray) och vågor som man själv skrynklar fram. Volym krävs det värme och luft för.
Men det sker också på en viss bekostnad. Man måste ha ett fixeringsmedel. I det här fallet (och i de flesta fall) är det alkohol. Har man ganska kort hår eller tåligt hår som inte besväras av alkohol så kör. Har man fint hår som jag har så kan alkohol i förlängningen torka ut. Detta beror givetvis på hur mycket och hur ofta man använder alkohol i håret. Använder man till exempel Killer Waves och annan stylingprodukt med alkohol i så ser man nog konsekvenser rätt snart.

Hur hittar man en bra skönhetsterapeut?
– Bra fråga. Man får först ställa sig frågan vad man vill få ut av ett besök. Är man ute efter en skön stund med ansiktsmask och lite mys så är det snarare ett spa-besök man beskriver.
Vill man däremot ha en behandling som kräver expertis man inte kan få på annat sätt, kanske en laserbehandling eller dermapen, så är en rekommendation att leta i SHR:s register. Är man medlem där, alltså i Sveriges Hudterapeuters Riskförbund, så har man i alla fall en viss garanti för att personen som utför behandlingen är utbildad och vet vad hen gör.

Etiketter None

2 kommentarer till “Några snabba frågor”

 1. H
  on Jul 26th, 2020
  @ 8:53 am

  Hej!

  Har genom tips från dig använt Shiseidos extra gentle cleansing foam – och därefter Helena Rubinsteins care-in-foam i många år nu. Nu har tyvärr båda dessa produkter slutat produceras. Så stressigt när någon av ens mest använda produkter slutar säljas 🙂

  Är det någon som har tips på rengöring som kan fungera som ersättning?

  Använder tillsammans med Biodermas sensibio och har lite krånglig hy, med tendens till oljighet, yttorrhet och akne, om den inte behandlas rätt..

 2. Cornelia
  on Aug 19th, 2020
  @ 2:19 pm

  Hej! Vill att du ska hjälpa mig med parfymtips, du skriver så fint om doft <3 Jag är 27 och ett halvt och jobbar med litteratur. Dricker öl och läser böcker på fritiden. Känner mig skör och ful. Jag blev dumpad i våras efter ett långt förhållande och är trött på att ha en "doftgarderob", vill ha EN parfym som jag trivs med. Något som funkar både dag och kväll, den här hösten. Som jag inte förknippar med killen jag var kär i osv. För mig behöver det inte vara en "lätt" doft för att vara en dagdoft. Är öppen för allt utom marina dofter, vill ha något höstigt. Svag för lavendel, viol, jasmine och pudrigt/krämigt. Har haft och älskat: gucci violet, maison margiela lipstick on, chloe love och byredo bullion. Vad ska jag ha nu? I snålblåsten, i stockholm. Något romantiskt.

Kommentera

© 2010 Fifty Scents | Om Fifty scents

Bloggportalen