Fifty Scents

Skönhetsakter – en serie i 343 delar

En potentiellt god nyhet är BeautyAct by KICKS. Ja, det är skönhetskedjan som lanserar eget märke (igen). Denna gång med otroligt lovande utgångspunkt: 343 olika produkter (herregud), inom både makeup, redskap och hudvård. Nyanspaletten är bred, hudvården ingrediensfokuserad och – här kommer första hurraropet – parfymfri. Det generiska “vi använder aktiva ingredienser och de senaste innovationerna”. Stämmer säkert men tyvärr är det ju inte unikt utan snarare förväntat.
Man har också försökt att använda återvinningsbara material, redskapens skaft är tillverkade i återvunnen aluminium. Det bästa hade förstås varit att använda återvunnet i alla led men man får vara glad åt det lilla, detta visar i alla fall på en medvetenhet.
Men en snabb överblick ger dem absolut rätt: här finns en toner med 7% Niacinamide (minskar porer, jobbar på hudens textur), ampuller med hyaluronsyra (fukt!), en toner med hela 2% retinol och en ampull med 10% AHA.

Konceptet “acts” syftar till alla “skönhetsakter” man har här i livet och vardagen: gymmet är en “act” (eller yogastudion eller vad som nu är ens kopp te), så inom den lilla lådan som då kallas The Sports Act finns produkter som snabb rengöring och återfuktning. Inom The Desk-to-Dinner-act finns makeupen som förvandlar kontorslooken till…tja, jag vet inte, den uppklädda looken?
Jag är gammal och tycker alltid “koncept”, som “acts” känns krystade. Men det är verkligen en minimal liten detalj, antagligen helt personlig. Det är ju å andra sidan ett koncept som är lätt att förstå, ett sätt att dela in produkterna och göra det överskådligt. Precis som tanken är, gissar jag.

För priserna är också mycket bra. Till exempel har det nog inte undgått någon med ens halvt intresse av hudvård att till exempel retinol och c-vitamin är poppis med dokumenterade resultat. Men det är två dyra ingredienser. Eller, nej, inte nödvändigtvis men många produkter inom kategorin är det. Här kostar ett retinolserum med den högsta procentnivån 2% (högre än så och du är inne på läkemedel och inte hudvård) 349 kr. Det är ändå oerhört bra.

Den 30 september finns utbudet i butik, även om man redan nu smugit in ett par produkter ur Sports Act i butik redan.

Etiketter None

Kommentera

© 2010 Fifty Scents | Om Fifty scents

Bloggportalen