Fifty Scents

Frågelådan: rengöring och viol

Har genom tips från dig använt Shiseidos extra gentle cleansing foam – och därefter Helena Rubinsteins care-in-foam i många år nu. Nu har tyvärr båda dessa produkter slutat produceras. Så stressigt när någon av ens mest använda produkter slutar säljas ? Är det någon som har tips på rengöring som kan fungera som ersättning?Använder tillsammans med Biodermas Sensibio och har lite krånglig hy, med tendens till oljighet, yttorrhet och akne, om den inte behandlas rätt…

Hallå! Jag tolkar det som att du föredrar en krämig skumrengöring? (vem gör inte det). Tyvärr kan det ibland vara så att just skumprodukterna inte passar allra bäst för just hud med tendens till yttorrhet. Med det inte sagt att alla skumprodukter är uttorkande. Men de tenderar att innehålla aningen mer sulfater – det är sulfaterna som gör att produkten löddrar – än till exempel rengöringsmjölk, oljor och kräm. Och den aningen ökade mängden sulfater kan ha en uttorkande effekt.
Oftast är det ingen fara eftersom rengöringsprodukter är så kallade “rinse off”-produkter, inte menade att stanna kvar på huden. Men använder man dem ofta och har en viss hudtyp/hudtillstånd så kan det vara värt att se över alternativen. Kanske kunde en gel cleanser vara ett sådant? Till exempel den här från Paula’s Choice som ingår i hennes serie för känsligare hy. Eller den här från Bioderma Sensibio-serien? Eller märkets skummande gelrengöring?
Annars, om skumrengöring är det du föredrar – och visst älskar man krämigt skum – så har Clinique en snällare skumrengöring, Extra Gentle Cleansing Foam.
Men annars, om du vågar vara lite mer äventyrlig, skulle jag föreslå en tvål, ja en fast rengöringstvål, från Drunk Elephant. Den finns inte i Sverige men går att beställa från tex SpaceNK eller Cult Beauty. Den löddrar mjukt och lent som om den var en milkshake för ansiktet. Den är bra att få bort makeup – med undantag för mascara men där kompletterar du ju redan med Bioderma. Den tycker jag är toppen. Och i just det här fallet stämmer det inte att fast tvål är en no-no för ansiktet. Just denna är fint fet och ph-reglerad.

Hej! Vill att du ska hjälpa mig med parfymtips, du skriver så fint om doft <3 Jag är 27 och ett halvt och jobbar med litteratur. Dricker öl och läser böcker på fritiden. Känner mig skör och ful. Jag blev dumpad i våras efter ett långt förhållande och är trött på att ha en “doftgarderob”, vill ha EN parfym som jag trivs med. Något som funkar både dag och kväll, den här hösten. Som jag inte förknippar med killen jag var kär i osv. För mig behöver det inte vara en “lätt” doft för att vara en dagdoft. Är öppen för allt utom marina dofter, vill ha något höstigt. Svag för lavendel, viol, jasmine och pudrigt/krämigt. Har haft och älskat: gucci violet, maison margiela lipstick on, chloe love och byredo bullion. Vad ska jag ha nu? I snålblåsten, i stockholm. Något romantiskt.

Du kan ha Iris Poudre från Frédèric Malle. En elegant och damig doft men på rätt sida dam. Om Daisy från Den stora Gatsby levde idag skulle hon bära denna, det är jag övertygad om. Eller så skulle hon ha Misia från Chanels dyrare kollektion Les Exclusifs. Den är vackert pudrig på det sättet som gammaldags puderdosor och makeup doftar. Nej, inte gammal makeup, bara gammaldags. Känslan av vita stickade handskar och förväntan i luften.
En billigare version är Balenciaga Paris. Den har inte samma djupa pudriga och krämiga känsla och ibland är det att föredra. Istället är den stramare, mer åt den vita, stärkta skjortan. Här är en liten hemlighet: det är samma parfymör som gjort både Paris och Misia.
Just det, när vi ändå talar om Chanel – kanske kan No. 5 L’Eau vara något? jag är mycket förtjust i den. Om man tänker att Chanel No. 5 är klassikern i högklackat och pärlhalsband på Plaza Athénée är L’Eau snarare ett glas champagne med ett härligt tjejgäng på Paris hippaste bar. Här hittar du också ros och jasmine, men i små, naggande goda mängder.
Känner du dig helt galen och crazy och vill ta ett stort kliv från den sköra och fula som lämnades kvar efter att killen lämnade dig (så hemskt det är att bli lämnad!) så kanske Dojima kan vara rolig att undersöka. Den är spännande och ovanlig. Puder och jasmin på en risbädd. Ja, faktiskt risbädd! Det finns någonting kaxigt över det, över att ta den kvinnliga, ömtåliga puderdoften, para den med en självsäker jasmin (jag har alltid tyckt att de vita blommorna är självsäkra, högburna och stolta) och sedan mysa till det med den där varma, goda, trygga och rent av moderliga doften av risgrynsgröt. Inte någonting för alla, för för den som känner kärlek är det som att lyckas dra ur svärdet ur stenen – styrkan hänger med för alltid.

Etiketter None

2 kommentarer till “Frågelådan: rengöring och viol”

 1. Hej!
  on Oct 3rd, 2020
  @ 4:45 pm

  Hej! Jag som skrev doftfrågan. Så tacksam o glad för svar! Har varit sugen på att testa misia, och häromdagen beställde jag faktiskt ett prov på Dojima! Mjölk och ris. Älskar den. Blir nog min nya vinterdoft. Haha, vilket proffs du är som kunde räkna ut det!

 2. Caroline Hainer
  on Oct 3rd, 2020
  @ 4:47 pm

  Wow! Känner mig synsk nu!

Kommentera

© 2010 Fifty Scents | Om Fifty scents

Bloggportalen