Fifty Scents

Min artikel om estetiska injektionsbehandlingar

Här är en artikel jag skrivit för DI Weekend om estetiska injektionsbehandlingar och som jag lagt ned mycket tid och möda på. Ja, den är låst som så många artiklar är nu för tiden. Men jag tror det är så att man kan provläsa, provprenumerera gratis? Men jag kan ha fel. Borde undersökt….

Artikeln handlar inte om huruvida det är rätt eller fel med injektioner. Konstigt nog, när jag pratat om att jag håller på att skriva en artikel på ämnet kommer ofta en moralisk åsikt: “Men det är ju inte snyggt…” eller “Men man ser ju de här unga tjejerna som….” och så vidare.

Den här artikeln utgår från ett konstaterande: estetiska injektioner är jättevanligt. Troligtvis vanligare än vi tror, sett till antal kliniker och deras patienter. Det är ett faktum.
Ser man till det så uppstår andra intressanta vinklar på redan vedertagna åsikter: om estetiska injektioner är så vanligt, så är det statistiskt sett ovanligt med både klart synliga ankläppar och även felbehandlingar. Särskilt om man också lägger till hur oreglerad branschen är (skriver mycket om det i artikeln) och hur lite insyn som finns. Det är ändå en bransch som tangerar kosmetiska ingrepp, alltså kirurgi.

Nå. Utgår vi från fakta och inte egna åsikter så blir det roligare att undersöka saker och ting. Injektioner är vanliga. Men det finns inte en stor öppenhet kring dem. Måste det finnas en öppenhet kring dem? Ingen aning. Men att det är en skammig business, som att man lurar egna kroppen, man lurar skönhetsidealet som ska vara det naturligt vackra, gör också – paradoxalt nog – att förväntningarna på vad som är naturligt vackert förvrids.

Alltså om vi ska hylla det naturligt vackra, som sägs vara skönhetsstandarden av idag, så är det ett mer orimligt mål än att hylla tex smala kroppar. Att få en smal kropp kräver väldigt mycket men för de allra flesta är det mer möjligt att få en sådan än att leva upp till ett skönhetsideal som går ut på extrema kurvor, överdimensionerad rumpa eller – den naturliga skönheten som vi (sociala media? kändiskulturen? influencerkulturen?) definierat. Det är en onaturlig och ouppnåelig skönhetsstandard om något, som kräver strikt diet, rigorös träning, disciplinerad hudvård med inslag av professionella behandlingar, regelbunden professionell hårdvård och – vågar jag påstå – injektioner.Etiketter None

En kommentar till “Min artikel om estetiska injektionsbehandlingar”

  1. Sofia
    on Mar 3rd, 2021
    @ 7:15 am

    Här kommer sista delen i följetongen. Jag skrev till dig när jag skulle gifta mig (det blev till sist en jasmindoft från Dior) och när jag var gravid (jag klarade inga dofter). Nu är min bebis 7 månader och plötsligt har längtan efter dofter kommit tillbaka med full kraft. Är det hoppet om vår? Eller är det hormonerna? Jag kände hur som helst att jag kunde tillåta mig lyxen att bära parfym nu när jag har slutat amma. Bebisen kan nog veta vem jag är nu ändå. Så efter 1,5 år av Lactacyd, doftfri deo från apoteket och doftfritt tvättmedel slog jag till på en ny doft. Och föll som en fura för Chanel no 5 l’eau – som du rekommenderade från allra första början! Jag ÄLSKAR den! Den är så rätt för mig nu. Mjuk, tar inte över, vuxen men inte tråkig, ändå lite glad och sprittande i det hudnära. Jag som nästan aldrig tycker om dofter och stör mig på alla (inklusive jasmindoften som bara går på sommaren och på rätt humör). Inte denna. Vill ha den jämt. 100% den nya Chloé för mig. Tack!!!!!!!

Kommentera

© 2010 Fifty Scents | Om Fifty scents

Bloggportalen